Ahad, 20 Jun 2010

Nama kucing PM: Mahfuz Omar beri cadangan

KUALA LUMPUR, 19 Jun: Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar mencadangkan kucing parsi yang dibeli Datuk Seri Najib Razak dinamakan dengan mana-mana peristiwa hitam yang berlaku zaman pemerintahan Perdana Menteri itu.

Sebagai cadangan, beliau mahu Najib mempertimbangkan beberapa nama seperti Kucing Persia: PKFZ, Scorpene, F5E, Sime Darby, L dan M, KTM Tanjung Pagar, Ban Judi Bola, Kem Sungai Besi, GST, Ban Subsidi, APCO, PRK Sibu atau Monggolia Altantuya.

"Dengan menjenamakan jenama-jenama di atas maka Najib dan seluruh rakyat Malaysia akan terus mengingati peristiwa-peristiwa hitam sebagai sejarah 1Malaysia," katanya yang juga Ahli Parlimen Pokok Sena.

Beliau turut menyambut baik cadangan Najib yang mahu rakyat memberi cadangan nama kepada kucing yang baru dibelinya tersebut.

Nama-nama yang dicadangkan itu, katanya juga mampu mengingatkan negara tentang peristiwa hitam yang telah berlaku sepanjang Najib menjadi Timbalan Perdana Menteri dan Perdana Menteri.

* dipetik dari Harakah Daily

Beduk Canang: Bagus juga cadangan YB Mahfuz tersebut. Paling menarik sekali kalau kucing tersebut diberi nama Altantuya. Bukannya apa, disebabkan kucing tersebut sangat comel, maka eloklah diberikan nama sempena orang yang cun-cun dan bukanlah ada sebab-sebab lain.

Nama kucing-kucing yang pernah aku bela: Enget, Anggut/Gut-gut, Suhun, Pucuk, Hitler, Tam Sopak, Tam-tam Pok dan Uban!


Tiada ulasan:

Paparan Halaman